Siirry sisältöön

Peuranpolun kunnostushanke

Lestijärven Lehtosenjärveltä Reisjärven Petäjänmäelle

Peuranpolku on 115 kilometrin mittainen retkeilyreitistö Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueella. Reitti on osa Euroopan E6-kaukovaellusreittiä. Peuranpolku kulkee pääasiassa luonnontilaisten ja suojeltujen erämaiden halki ja se tarjoaa monipuoliset retkeilymahdollisuudet niin lyhyille päiväretkille kuin pitkille vaelluksille.

Peuranpolun eri alueet yhdistävä vaellusreitti kunnostetaan Lestijärven Lehtosenjärven ja Reisjärven Petäjänmäen välillä. Kunnostustöillä Peuranpolku-reitistö saadaan säilymään kokonaisuutena ja sen saavutettavuus paranee. Kunnostettavan reitin osuus on noin 40 kilometriä. Kunnostushanke sisältää reitinraivausta, pitkospuiden purkua ja uusimista soille sekä ojien ja purojen ylityspaikoille, tulipaikkojen kunnostamista, laavujen rakentamista sekä reittikarttojen, opasteiden ja infokylttien lisäämistä.

Hankkeen tavoitteena on parantaa reittien saavutettavuutta ja sitä kautta lisätä reitistön käyttöä sekä matkailijoiden että alueen asukkaiden keskuudessa.

Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle rahoitusta Euroopan maaseuturahastosta. Kuntarahoituksesta vastaavat Lestijärven, Kinnulan ja Reisjärven kunnat. Hankkeen toteutusaika 6.6.2019-31.12.2022

Yhteyshenkilöt

Minna Kauppinen, hallintopäällikkö

Minna Kauppinen

hallintopäällikkö

Johtoryhmän ja seutuvaltuuston kokousten valmistelu ja pöytäkirjat, hankkeiden kuntarahoitus, K-P tilastoyhteistyön koordinointi, kehittämishankkeiden valmistelu, aluemarkkinointi.

Puh. 050 500 2102

minna.kauppinen@kaustisenseutukunta.fi

Löydä nopeasti etsimäsi