Siirry sisältöön

Kaustisen seutukunta

Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Toholampi, Veteli - viiden kunnan ryhmittymä Lestijoki- ja Perhonjokilaaksojen rannalla. Jo vuosikymmeniä jatkuneella seututyöllä on haluttu osoittaa pehmeä malli yhteistyölle, jossa ohuista langoista punotaan vahvoja köysiä.

Kaustisen seutukunta on viiden keskipohjalaisen kunnan - Halsuan, Kaustisen, Lestijärven, Toholammin ja Vetelin - yhteinen kehittämisorganisaatio. 

Seutukunnan päätehtävät ovat kuntien yhteistyösopimuksen mukaisesti:

 1. Aluekehittäminen
 2. Alueen elinkeinotoiminnan kehittäminen
 3. Kuntien yhteistoiminnan edistäminen
 4. Seudun edunvalvonta

Kaustisen seutukunnalla on poikkeuksellisen laaja toiminta- ja tehtäväkenttä seudullisten toimijoiden joukossa Suomessa. Seutukunta tuottaa jäsenkuntiensa alueella yritys-, työllisyys- ja aluekehityspalveluja, toteuttaa aluemarkkinointia ja seudullista viestintää, toteuttaa alueensa edunvalvontaa, osallistuu kuntien, seudun ja maakunnan kehittämistyöhön sekä suunnittelee, valmistelee ja toteuttaa kuntien yhteistoimintaan liittyviä toimia. Kaustisen seutukunta tuottaa työllisyyskokeilussa jäsenkuntiensa lakisääteiset palvelut osana Kokkolan seudun työllisyyskokeilua. 

Kaustisen seutukunta -organisaation hallinnollinen toimintamalli on kuntalain mukainen kuntien yhteistoimintaelin Lestijärven kunnan hallinto-organisaatiossa. 

Seutukunnan palvelujen toiminta-alueena on pääosin jäsenkuntien alue, mutta hanketoimintaa on myös koko maakunnan tasolla. Seutukunta on mukana monissa ylimaakunnallisissa hankkeissa ja verkostoissa.

Seutukunnalla on laajat yhteistyö- ja kumppanuusverkostot ympäri Suomen, joiden avulla voidaan tuoda osaamista, rahoitusta ja palveluja alueen yritysten, kuntien ja yhteisöjen kehittämistyöhön.

  Yhteisten hankkeiden ja toimien sekä laajan verkostoitumisen kautta kunnissamme halutaan ylläpitää valtakunnan tasoista osaamista ja kehittämistyötä.

  Uskomme juuriin ja luovuuteen, ja haluamme pientenkin yritystemme voivan hyvin. Tarjoamme asukkaillemme kodikkuutta ja yhteisöllisyyttä, luotamme yhteisöjen ja vuorovaikutuksen voimaan. Uskomme, että parasta aluemarkkinointia tekevät onnelliset asukkaat.
  Näihin arvoihin nojaa työmme Kaustisen seutukunnassa!

  Petri Jylhä, kehittämisjohtaja

  Petri Jylhä

  kehittämisjohtaja

  Alueen elinkeinoelämän kehittäminen ja edunvalvonta, aluekehitystehtävät, seutuorganisaation johtaminen

  Puh. 050 551 3030

  petri.jylha@kaustisenseutukunta.fi
  Minna Kauppinen, hallintopäällikkö

  Minna Kauppinen

  hallintopäällikkö

  Johtoryhmän ja seutuvaltuuston kokousten valmistelu ja pöytäkirjat, hankkeiden kuntarahoitus, K-P tilastoyhteistyön koordinointi, kehittämishankkeiden valmistelu, aluemarkkinointi.

  Puh. 050 500 2102

  minna.kauppinen@kaustisenseutukunta.fi

  Löydä nopeasti etsimäsi