Siirry sisältöön

Yritysverkostojen ja palvelujen kehittäminen

Tässä hankkeessa tuemme yritysten verkostoitumista ja alihankintaverkostojen kehittymistä suurhankkeiden tarpeisiin. Tuemme yrityksiä selvityksillä, tilaisuuksilla, valmennuksilla ja ulkopuolisten asiantuntijoiden avulla. Kehitämme hankkeessa myös yrityspalveluitamme.

Kaustisen seutukunnassa on käynnistymässä noin 1,5 mrd euron arvoiset suurhankkeet lähivuosina, osin jo vuoden 2019 aikana (3 tuulivoimapuistoa ja Keliber Oy:n litiumkaivoshanke).

Hankkeiden työllistävä vaikutus investointivaiheessa on jopa tuhansia henkilötyövuosia ja pysyvät vaikutukset vähintään satoja henkilötyövuosia. Seudulla ollaan valmistautumassa hankkeiden käynnistymiseen monin eri tavoin kunta- ja elinkeinoelämän sektoreilla.

Keskeinen työkalu on ollut KASE Kasvuohjelma -projekti ja sen toimesta tehdyt vaikuttavuusarviointi ja kasvuohjelma keväällä 2019. Kasvuohjelmaan tunnistettiin tarpeita mm. yritysten ja yritysverkostojen kehittämiseen sekä alueen yrityspalvelujen kehittämiseen, jotta alue ja sen yritykset kykenisivät hyötymään suurhankkeiden vaikutuksista.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 206 645 €, hankkeen toteuttamisaika 1.10.2019-31.12.2022. Hankeen rahoitus Keski-Suomen ELY-keskus (80% EAKR) Kaustisen seutukunnan kunnat (20%).

Timo Pärkkä, aluekehittäjä

Timo Pärkkä

aluekehittäjä

Puh. 040 757 3519

timo.parkka@kaustisenseutukunta.fi
Tomas Luoma, yrityskehittäjä

Tomas Luoma

yrityskehittäjä

KASE Yrityspalvelu

Puh. 040 656 5303

tomas.luoma@kaustisenseutukunta.fi

Löydä nopeasti etsimäsi