Siirry sisältöön
  • Työllisyys
19.3.2021

Työllisyyden kuntakokeilulla palvelut lähemmäs asiakasta

Kaustisen seutukunnan jäsenkunnat, Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Toholampi ja Veteli, ovat mukana  maaliskuun alussa  alkaneessa Kokkolan seudun työllisyyden kuntakokeilussa. 
Kaustisen seutukunta vastaa jäsenkuntiensa puolesta kuntakokeilun käytännön toteuttamisesta. Työllisyyspalveluiden ja kuntakokeilun yhteyshenkilönä seutukunnan alueella toimii työllisyyskoordinaattori Anna Nieminen. Työllisyyskokeilun maakunnallisessa vetovastuussa on Kokkola, ja kokeilualueeseen kuuluvat myös Kannus ja Perho. 

Kokeilun alku on herättänyt mielenkiintoa  niin  työnhakijoissa kuin  työnantajissakin. Kuntakokeilussa kuntien vastuulle siirtyy osa TE-toimiston palveluista ja asiakkaista, myös TE-palveluiden henkilöstöä siirtyy kuntiin. Kokeiluun siirtyville asiakkaille ilmoitetaan siirrosta henkilökohtaisesti. Asiakkaan ei tarvitse itse tehdä asialle mitään, vaan häneen ollaan yhteydessä  kuntakokeilusta.  
 
Kokeilun tavoitteena on helpottaa työnhakijoiden työllistymistä ja sopivien palveluiden löytymistä rakentamalla uudenlaista ja tiiviimpää yhteistyötä kuntien,  työnantajien,  yrityspalveluiden,  TE-palveluiden, sosiaali- ja terveyspalveluiden, Kelan sekä muiden työllisyyskentän toimijoiden välille.  

Kaustisen seutukunnassa halutaan kuntakokeilun  aikana  rakentaa  toimintamalli, jossa  työnhakija-asiakkaita pystytään  palvelemaan mahdollisimman monipuolisesti asiakkaan kotikunnassa.  Kaikkien seutukunnan  kuntien kunnanvirastoissa on  palvelupiste, jossa saa  henkilökohtaista  palvelua ajanvarauksella. Osa palveluista tuodaan asiakkaan kotikuntaan etäpalveluna, digitaalisia välineitä hyödyntäen. Kaustisen seutukunnan erityisroolina kuntakokeilussa onkin  kehittää uusia digitaalisia palvelumalleja,  jotka  mahdollistavat palvelun tuomisen pienillekin paikkakunnille.  Digivälineiden käyttö  on  mahdollista  kuntien palvelupisteissä, ja opastusta  saa  soittamalla työllisyyskoordinaattorille.  Koronatilanteen helpottuessa pyrimme tapaamaan asiakkaita mahdollisimman usein myös kasvotusten. Kaustisen TE-toimiston yhteydessä säilyy palvelupiste myös kokeilun asiakkaille, ja siellä on mahdollista asioida jatkossakin ilman ajanvarausta, maanantaisin klo 9.00–12.00 ja 13.00–16.00. 

Työllisyyskokeilun asiakkaiden lisäksi seutukunnan työllisyyspalvelut palvelevat myös muita seutukunnan työnhakija-asiakkaita  sekä työnantajia  erilaisissa työllistymiseen  ja rekrytointiin  liittyvissä neuvonta- ja ohjaustehtävissä.  Autamme mielellämme, jos työnantaja miettii vaikkapa työntekijän palkkaamista, tai työnhakija tarvitsee apua työhakemuksen kirjoittamisessa  tai työpaikan etsimisessä. 

Päätavoitteenamme on tietysti löytää työtä ja sopivat palvelut mahdollisimman monelle asiakkaalle. Henkilökohtainen palvelu ja tiivis yhteistyö työnantajien suuntaan ovat tässä ne ehdottomasti tärkeimmät työkalut.  

 Lisätiedot: 

Anna Nieminen 

p. 040 167 8349 

Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet