Siirry sisältöön
  • Asukkaille
  • Seututoiminta
9.8.2023

Polkkaa, puolukkaa ja patikointia – sekä rutkasti muutakin kulttuuri-, ruoka-, hyvinvointi- ja luontomatkailun yhteistapahtumassa Halsualla

Halsuan syyskuisessa viikonlopussa 2.-3.9. kulttuuri-, ruoka-, hyvinvointi- ja luontomatkailu esittäytyvät ja tarjoavat elämyksiä ja kokemuksia kaikille aisteille elävän ja aineettoman kulttuuriperinnön hengessä. Viikonlopun kestävässä kokonaisuudessa alueen aineeton kulttuuriperintö, rikas ja sykähdyttävä ruokakulttuuri ja ainutlaatuiset luontokohteet erilaisine aktiviteetteineen esittäytyvät ja ovat saavutettavissa kaikille, joiden sydän sykähtelee keskipohjalaiselle perinteelle. 

Viikonloppu huipentuu paikallisperinnemusiikin ja ruokakulttuurin yhteistapahtumaan, jossa halsualaisen mestaripelimanni Otto Hotakaisen sävelmiä esittävät hänen halsualaiset musiikkiperillisensä Keski-Pohjanmaalta ja muualta Suomesta. Konsertin lisäksi tilaisuudessa on ensimmäistä kertaa tarjoilla Keski-Pohjanmaa -menu. Menusta vastaa Riistaravintola Pikku Peura. 

Tapahtumaviikonloppu on Keski-Pohjanmaan makuaarteet-, KAIKUMA -, NAPA- ja Erkka -hankkeiden sekä Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston tukeman Polkka-Otto –hankkeen rahoittama ja yhteistyössä alueen yrittäjien ja toimijoiden kanssa toteutettava kokonaisuus. 

Aineettoman kulttuurimatkailun kokonaisuudet: 

KAIKUMA -hanke pilotoi uudenlaisia aineettomaan kulttuuriperinteeseen nojaavia kulttuurimatkailutuotteita. Piloteissa yhdistetään kulttuuri-, luonto-, hyvinvointi- ja ruokamatkailua. Pilotit ovat kokonaisuuksia, joissa tarjotaan elämyksiä kaikille aisteille, ja edistetään kokonaisvaltaista hyvinvointia. Piloteissa kantavana teemana kestävä kehitys, paikallisuus ja paikallisperinne. 

Tilaisuudet ovat maksuttomia. Tarkempi sisältö, aikataulu ja ilmoittautuminen löytyvät KAIKUMA -hankkeen sivuilta.  

https://kaustisenseutu.fi/kaustisen-seutukunta/hanketoiminta/omat-hankkeet/kaikuma/# 
 

Keski-Pohjanmaa -menu ja Polkka-Otto -konsertti:

Vahvasti paikallisperinteeseen ja sen eri ilmenemismuotoihin nojaava musiikin ja ruokakulttuurin yhteistapahtuma Halsuan nuorisoseurantalolla 3.9. klo 14-16.30. Tapahtuma sisältää paikallisperinteen ominaispiirteisiin keskittyvän Polkka-Otto –konsertin sekä Keski-Pohjanmaa –menun, jossa tulevat esiin alueellemme ominaiset maut ja tuotteet. Menu sisältää pääruoan lisukkeineen sekä jälkiruoan ja kahvin. 

Konsertin esiintyjinä ovat kansanmusiikin monipuoliset taitajat eri ikäpolvista aina mestaripelimanneista nuoriin harrastajiin. Kaikkien esiintyjien juuret ja musiikillinen koti sijaitsevat Halsualla ja Otto Hotakaisen musiikissa. Mestaripelimanni Otto Hotakaisen perintöä aktiivisesti ja kunnioittavasti jatkavista esiintyjistä mainittakoon mestaripelimannit Raila Järvelä ja Anita Kaustinen. Tilaisuuden juontaa halsualaislähtöinen Jarno Hietalahti. 

Tilaisuudessa on vapaaehtoinen ohjelmamaksu, mutta rajallisen osallistujamäärän vuoksi osallistujien tulee ilmoittautua ennakkoon sähköpostitse tai puhelimitse: 

Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet puh. 043 825 4281 tai
Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet puh. 040 182 3643