Hyppää sisältöön

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli

Keski-Pohjanmaan liikkumispalvelut yhdistävä Kulukuri.com-portaali on avattu

Yleinen Seututoiminta

Keski-Pohjanmaan liikkumispalvelut yhdistävä Kulukuri.com-portaali on avattu

Kaikki Keski-Pohjanmaan maaseutualueiden liikkumispalvelut on ensimmäistä kertaa koottu yhteen paikkaan, Kulukuri.com-portaaliin. Kulukurista löytyy valtava määrä liikkumisen palveluita, joista hyötyvät niin paikalliset kuin alueella vierailevatkin ihmiset. Sivustolta löytyy tarvittava tieto niin joukkoliikenteen, yksilöliikenteen kuin tavarankuljetuksenkin palveluista. Käyttäjä ohjataan oikean palvelun pariin, mm. ostamaan bussi- ja junaliput, löytämään kunkin paikkakunnan taksit ja pakettipisteet tai vaikka kaverit kimppakyyteihin. Myös ajankohtaiset liikenteen olosuhde- ja tietyötiedot löytyvät samasta paikasta. 
 
Kulukuri.com-palvelun taustalla on Kaustisen seutukunnan Kyytiin2 -hanke ja sen projektipäällikkö Tomas Luoma. Luoma kertoo, että Kulukuriin on jo kerätty kattavasti erilaisia käyttäjiä kiinnostavia liikkumispalveluita, mutta sivusto on vielä nuori, ja kaikki kehitysideat otetaan mielellään vastaan. Luoman mukaan ensimmäinen tavoite on se, että ihmiset huomaisivat palvelun ja ottaisivat sen käyttöön. Liikkumisasioiden kokoamisella yhteen on tarkoitus myös lisätä tietoisuutta siitä, että  monet palvelut nivoutuvat toisiinsa.  
- Ilman sujuvia liikkumispalveluita ei olisi oikeastaan mitään. Ruoka, työ, koulu, harrastukset, terveydenhoito – kaikki ovat riippuvaisia kuljetuksista. Käyttämällä ja kehittämällä kuljetuspalveluita pidämme maaseudun elinvoimaisena, Luoma huomauttaa.  
 
Kulukuri.com toimii myös tärkeänä liikkumisen tiedotuskanavana. Sivustolta löytyvät ajankohtaiset liikkumiseen liittyvät uutiset tai olosuhdeilmoitukset, kuten esimerkiksi merkittävät liikennettä haittaavat onnettomuudet, sääilmiöt tai tietyötiedot. Hyväksymällä Kulukuri.comin ilmoitukset saa tärkeät tiedotteet suoraan internet-selaimeen tai mobiililaitteeseen riippuen siitä, millä laitteella ilmoitukset hyväksytään. Luoma kertoo, että ilmoituksia lähetetään vain tärkeissä tilanteissa, jotka vaikuttavat liikkumiseen alueellamme.  
- Todennäköisin ilmoitettava asia on liikenteen sujuvuuteen vaikuttava onnettomuus, joten toivottavasti ilmoitustoimintoa tarvitaan mahdollisimman harvoin. Ilmoitukset kannattaa kuitenkin hyväksyä, jotta tavoitamme mahdollisimman monet mahdollisimman nopeasti.  
 
Luoma suosittelee käyttämään myös Kulukuri.comin etusivulta löytyvää joukkoliikennehakua. Perille.fi -hakukone osaa yhdistellä eri liikennevälineitä, eikä käyttäjän tarvitse erikseen hakea tietoja eri palveluntarjoajilta.  
- Joskus on parasta mennä osa matkasta bussilla ja osa junalla. Hakukoneen avulla saa  selvitettyä toisiinsa sopivat juna- ja bussivuorot, ja ostettua liput molempiin, hän kertoo.  
 
Kulukuri.com-portaali on uutta Keski-Pohjanmaalla, eikä juuri tällaista kattavasti kaikki liikkumisasiat kokoavaa palvelua ole käytössä muuallakaan Suomessa. Tästäkin syystä palveluun liittyen halutaan kerätä mielipiteitä ja kehittämisehdotuksia. Kulukuri.com-portaalissa on parhaillaan käynnissä arvonta, johon osallistuessa on samalla mahdollista tuoda esiin palvelun puutteet, parannusehdotukset tai itselle hyödyllisimmät palvelut.  
 
Liikennepalveluportaali Kulukuriin voi tutustua osoitteessa kulukuri.com  

Kulukuri.com-palvelu on luotu osana Kyytiin2 -hanketta. Hanketta rahoittavat Keski-Pohjanmaan liitto (EAKR), Kaustisen seutukunta, Perhon kunta ja Kannuksen kaupunki.  
 
Lisätietoja:  
 
Tomas Luoma 
projektipäällikkö 
p. 040 142 4257 
Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet 

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli