Siirry sisältöön
  • Asukkaille
  • Seututoiminta
10.4.2024

Kaustisen seutukunta kilpailee kuntaviestinnän SM-kisoissa

Kaustisen seutukunta osallistuu Kuntaliiton järjestämään kuntaviestinnän SM—kisaan 2023 syksyllä toteuttamallaan Soiva kahvitauko suolla -viestintäkampanjalla. Kampanja liittyi meteorologi Pekka Poudan haastattelussaan kertomaan muistoon Kaustisen kansanmusiikkijuhlilta 1990-luvulla. Muisto innoitti seutukuntaa muotoilemaan uuden, päivitetyn kahvikutsun Poudalle ja muille mahdollisille vierailijoille. 

Hyvin menestyneellä kampanjalla päätettiin osallistua alkuvuodesta myös Suomen Kuntaliitto ry:n järjestämään kilpailuun, jossa palkitaan viestinnän osaamista ja onnistumisia osana kuntien elinvoiman kehittämistä.  Kuntaliiton tuomaristo valitsee kilpailijoiden joukosta kuusi finalistia huhtikuun aikana. Kilpailun finaali käydään Kuopiossa 14.5.2024. Miten Kaustisen seutukunnan kampanja sitten sai alkunsa?  Seuraavassa tuomaristolle lähetetty satumainen, kuitenkin tositarina kampanjan synnystä.

Pekka ja kahvi – eli miten Kaustisen seudulla pidetään soiva tauko

Kerran kaukaisella Kaustisen seudulla, missä kansanmusiikin sävelet kaikuivat ja jäsenkorjauksen taika eli, kolme rohkeaa ja iloista työntekijää, Anu, Kirsi ja Tytti, päättivät muuttaa alueensa mainetta ja levittää sen lumoa kauas yli rajojen. 

Aluksi Kaustisen seutu oli tunnettu vain paikallisista Kansanmusiikkijuhlistaan ja jäsenkorjausperinteestään, mutta sen sydän sykki paljon suuremminkin. Kun kuuluisa meteorologi Pekka Pouta kertoi medialle vierailleensa Kaustisella ja kokeneensa epäonnisen huonon kahvikokemuksen, Kaustisen seutukunnan väki päätti kääntää tarinan uuteen suuntaan. 

Anu, Kirsi ja Tytti tarttuivat toimeen ja päättivät luoda maagisen hetken, joka kertoo Kaustisen todellisesta lumosta. He kutsuivat avukseen kolme lahjakasta ystäväänsä: kansantanssija Paulan, pelimanni Ollin ja videotuottaja Ilkan. 

Yhdessä he loivat suunnitelman: keittää tuoreet kahvit ja lähteä seudun sydämeen, suon laidalle. Siellä, kuulaana aamuna, he loivat tarinalle myönteisen käänteen. Anu siemaisi kahvia suomaisemassa, Ollin viulun sävelet kietoutuivat ilmaan ja Paula tanssi lumoavasti. 

Tytti ja Kirsi avustivat kuvaamisessa, ja heidän joukossaan oli pieni Maiju-vauva, jonka kirkas nauru täytti ilman ilolla ja toivolla. 

Lopputuloksena syntyi video, joka taikoi hymyn jos toisenkin seudun väen huulille. Se kertoi tarinan Kaustisen seudusta, jossa suon laidalla on aina tilaa ja kahvikin maistuu varsin hyvältä. 

Video saavutti suuren menestyksen, ja pian koko valtakunta tiesi kahvihetkestä kaustislaisen suon laidalla. Videon julkaisun myötä Pekka Pouta sai uuden kutsun tulla nauttimaan alueen kauneudesta ja hyvästä kahvista. 

Hyväntuulinen video pääsi myös valtakunnalliseen televisioon, MTV3:n parhaan katseluajan lähetykseen heti samalla viikolla, ja väki kunnanjohtajaa myöten oli tyytyväistä tarinan saamaan päätökseen. Sen pituinen se! 

 

Katso Soiva kahvitauko suolla -video Facebookissa: 

https://www.facebook.com/reel/696652295388717 

ja Youtubessa: 

https://www.youtube.com/watch?v=LigheeEjHuM 

MTV3 -ohjelmatallenne samaiselta viikolta:  

https://www.mtvuutiset.fi/videot/klipit/prog20727130?utm_source=native_share&utm_medium=native_share&utm_campaign=pwa_share&utm_term=production,pwa