Siirry sisältöön
  • Asukkaille
  • Yrityksille
  • Työllisyys
19.4.2023

Kaustisen seutukunnan työllisyyspalvelut otti käyttöön Hakosalo -työllisyysportaalin

Kaustisen seutukunta on ottanut käyttöön Hakosalo CRM -järjestelmän lisänä toimivat työllisyysportaalin. Työllisyysportaali mahdollistaa työnhakijoiden ja piilotyöpaikkojen paremman kohtaamisen. Kaustisen seutukunnan yrityspalvelut voi syöttää tiedossa olevia työmahdollisuuksia järjestelmään, ja työnhakijoilla on mahdollisuus antaa sinne omat tietonsa.  
 
Kaustisen seutukunnan työelämäohjaaja Johanna Hautala kertoo, että työllisyysportaalin käyttö on vapaaehtoista ja maksutonta. Tietoja käytetään työnhakijatietojen hallintaan, eli esimerkiksi asiakkaan työkokemuksen ja koulutuksen kirjaamiseen.  Asiakas voi halutessaan myös poistaa tietonsa järjestelmästä. Tietoja käytetään myös sopivien työmahdollisuuksien löytämiseen. Työllisyysportaalin avulla voi lisäksi tunnistaa osaamistaan.  
- Palvelu auttaa tunnistamaan, mitä taitoja ja osaamista sinulla on tällä hetkellä tai millaisista uusista taidoista saattaisit hyötyä, Hautala kertoo.  
 
Työllisyysportaalissa hyödynnetään mm. Taitotaulu-ominaisuutta, jolla osaaminen muutetaan taitosanoiksi. Taitotaulua varten sähköiseen palveluun voi lisätä osaamis-, työkokemus- ja koulutustiedot, CV:n sekä taitosanoja. Kykyviisari taas on työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä, joka arvioi suuntaa antavasti käyttäjän työ- ja toimintakykyä, osallisuutta ja hyvinvointia. Sen avulla vastaaja voi selvittää omaa tilannettaan, keskeisiä vahvuuksia ja kehittämiskohteitaan. 
- Portaalin käyttö on vielä aivan alussa, mutta hyödyt ovat jo nyt selvästi näkyvissä. Tämä on matalan kynnyksen palvelu, jota toivomme mahdollisimman monen käyttävän, Hautala kertoo.  
 
Hautala painottaa, että portaalin käyttäjän ei tarvitse olla työtön työnhakija. Myös työssä olevat, opiskelijat, ja ketkä tahansa uusia työmahdollisuuksia miettivät voivat käyttää työllisyysportaalia.  
- Kerron myös koulutusasioista, ja teemme yhteistyötä esimerkiksi Kpedun kanssa, joten työllisyysportaali voi avata myös uusia urapolkuja, Hautala kertoo.  
 
Työllisyysportaali löytyy Kaustisen seutukunnan kotisivuilta:  
https://kaustisenseutu.fi/kaustisen-seutukunta/tyollisyyspalvelut/hakosalo/ 
 
Lisätietoja: 
 
Johanna Hautala 
Työelämäohjaaja 
p. 040 556 6604  
Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet