Hyppää sisältöön

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli

Kaustisen seudun kuntien Digistrategia 2025 on valmistunut

Asukkaille

Kaustisen seudun kuntien Digistrategia 2025 on valmistunut

Kuntien yhteistyöllä tehdään Suomen parasta älymaaseutua, jossa palvelut ovat tasapuolisesti saavutettavissa kaikille ja kaikkialla.


Halsuan, Kaustisen, Lestijärven, Toholammin ja Vetelin kuntien, sekä Kaustisen seutukunnan, Kasenet Oy:n ja Valtiovarainministeriön rahoittaman KASE Smart Countryside-hankkeen yhteistyöllä on menneen kesän ja syksyn aikana syntynyt yhteinen digistrategia. Strategia valmistui 24.10. 2020, ja sen toimeenpano kunnissa alkaa 27.10. ja 29.10. järjestettävillä jalkauttamistyöpajoilla.

Strategian avulla pyritään yhdistämään kuntien resursseja digitalisaation valjastamisessa hyötykäyttöön, sekä parantamaan kuntien toimintamalleja ja palveluprosesseja siellä, missä sähköiset työkalut eivät enää ole tulevaisuutta vaan tätä päivää.

Strategia on jaettu neljään toimenpidekokonaisuuteen: Osallistuminen ja vaikuttaminen, Palvelut ja asiointi, Kuntatyön muutos, sekä Johtaminen ja esimiestyö. Näistä kaksi ensimmäistä kohdentuu kuntien asukkaille ja asiakkaille suunnattuihin palveluihin ja vaikuttamismahdollisuuksiin, ja kaksi viimeistä puolestaan kuntien sisäiseen työhön.

Strategian toteuttamisvaiheessa valitaan jokaisesta seudun kunnasta vastuuhenkilöt digistrategiatiimiin, joka ohjaa konkreettisia toimenpiteitä kunnissa, ja asettaa työlle realistiset mittarit.

Kaustisen seutukunnan kehittämisjohtaja Petri Jylhä kiittelee digistrategiaa virstanpylvääksi seudulla: "Yhteinen digistrategia on merkittävä askel digitaalisemman seutukunnan suuntaan. Se asettaa tavoitteet sähköisten palveluiden ja toimintamallien rakentamisessa kunnille ja koko seudulle. Se on myös tärkeä työkalu palveluiden suunnitteluun, kehittämiseen ja päätöksentekoon".

Digistrategian valmistelua luotsannut konsultti Toni Auvinen Avarasti Oy:stä korostaa yhteistyön voimaa strategian toteuttamisessa: "Strategiatyössä on ollut erittäin tärkeää, että Kaustisen seutukunnan kunnat ovat sitoutuneet yhteiseen tekemiseen, tämä auttaa myös toimeenpanovaiheen hyvään alkuun."

Vetelin kunnanjohtaja, Hannu Jyrkkä on seurannut digistrategiatyötä läheltä digistrategian ohjausryhmän jäsenenä ja seutukunnan johtoryhmän puheenjohtajana: "Digistrategian avulla on hyvä lähteä toteuttamaan käytännön toimenpiteitä kuntien työhön ja asukkaille koko seutukunnan voimin".


Digistrategia kokonaisuudessaan löytyy täältä

Lisätietoja Kuntadigi-hankkeesta:

Tytti Pohjola Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet, / +358 40 182 1989

Jarno Peltola Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet / +358 40 562 2512

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli