Siirry sisältöön
Valikko
sitewide searchHAE

Masala on Halsuan Helmi - ja Piia Arola-Liski sen haltiatar

Masalan Lomakylän tarina alkaa 90-luvun alussa. Piia Arola-Liski ryhtyi pyörittämään Halsuan Helmeksikin kutsuttua lomakylää 6 vuotta sitten. Masalan Lomakylä on sen haltiattarelle koti, työpaikka ja elämäntapa.

Lomakylä Masalan tarina sai alkunsa 90-luvulla, kun Matti Meriläinen rakensi itselleen mökin Halsuanjärven rantaan. Melko nopeasti hän alkoi kuitenkin miettiä mitä ihmettä hän siellä yksin tekee. Ajatustyön seurauksena Halsuanjärven rantaan rakentui upea 8 hehtaarin kokoinen leirintäalue, karavaanarien keidas.  
Nykyään sähköliitännällä varustettuja matkailuajoneuvopaikkoja on 300. Kausipaikkalaisten pihat ovat viihtyisiä ja hienosti hoidettuja. Osa paikoista on aidattuja ja katoksellisia. Rantapaikkoja on runsaasti, ja suurimmalla osalla on näkymä Halsuanjärvelle.  
Vuokramökit sijaitsevat omalla alueellaan lomakylän eteläpäässä. Mökkiasukkailla on näin oma rauha, ja kuitenkin kaikki palvelut lähellä. Alueella viihtyvätkin niin reissaavat karavaanarit kuin kausipaikkalaisetkin. Myös lähiseudun asukkaat käyttävät Masalan palveluja.  
Halsuan Helmeksi kutsuttua lomakylää pyörittää Piia Arola-Liski, jolle Masala siirtyi 6 vuotta sitten liiketoimintajärjestelyiden kautta. Pelkkää liiketoimintaa Masala ei hänelle kuitenkaan ole.  
- Tämä on minulle elämäntapa. Minä en valinnut Masalaa, vaan Masala valitsi minut. Täällä minä nyt olen, hän hymyilee.  
Helsingissä syntyneellä Arola-Liskillä on mielenkiintoinen tausta. Hän on työskennellyt niin lähihoitajana, ratsastuksenohjaajana kuin valtiovarainministeriössä johdon assistenttinakin. Lomakylää hän pyörittää kaiken kokemansa avulla.  
- Käyntikortissani lukee Masalan haltiatar. Teen tätä niin hyvin kuin osaan, yrittäjäksi päätynyt Arola-Liski toteaa.  

Masala on auki ympäri vuoden

Masalan Lomakylää on uudistettu pikkuhiljaa vastaamaan 2000-luvun tarpeita. Karavaanialuetta on kehitetty, asiakkaille tarjotaan lisäpalveluja, ja erityisellä innolla Arola-Liski suhtautuu ruokaan. Arola-Liski haluaakin tuoda esiin Masalan uudistuneen ruokalistan. Herkutella voi niin pitsalla, hampurilaisilla, wingseillä kuin talon pihvilläkin.  Masala toimii myös tilausravintolana ryhmille. 
- Arvostan ruokaa korkealle, ja haluan tarjota myös asiakkaille hyvää kotimaista ruokaa, hän kertoo.  
Ravintolan lisäksi rannassa sijaitsevassa komeassa päärakennuksessa sijaitsee toimisto ja tanssisali, jota käytetään myös kokous- ja neuvottelutilana. Kokoukseen voi sisällyttää myös täydellisen catering –palvelun. Vierailija voi vuokrata Masalasta SUP-lautoja, ja jatkossa todennäköisesti myös maastopyöriä.  
- Vuokrattavana oleva sähkösauna sopii myös suuremmille ryhmille, ja puusauna perheille ja pienemmille ryhmille. Myös palju voidaan liittää saunan vuokraan. Pyörillä kulkeva palju liikkuu näppärästi myös lähialueille.   
Masalassa järjestetään myös karaokeiltoja ja tansseja. Talviuintiinkin on mahdollisuus. Arola-Liskiä kiinnostaa ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Hänellä on myynnissä Young Living –sarjan laadukkaita, luonnonmukaisia öljyjä, pesu- ja puhdistusaineita, kosmetiikkaa sekä ravintolisiä.  
- Young Living -öljyillä teen asiakkaille rentouttavia hyvän olon Reindrop -käsittelyjä. Kouluttaudun jatkuvasti myös hyvinvoinnin alalla, hän kertoo.  
Masala on auki ympäri vuoden. Arola-Liskille paikka on paitsi työpaikka, myös koti. Hän asustaa Masalassa kesät talvet koiran ja nykyään myös kissan kanssa.  
- Vain postiosoite on muualla, hän toteaa.  

Alueen kaunis luonto yllättää lähelläkin asuvat

Yrittäjän täytyy pitää huolta myös omasta hyvinvoinnista. Se toteutuu Arola-Liskillä esimerkiksi liikunnalla, moottoripyörän selässä tai ihailemalla kaunista Halsuanjärveä.  
- Täysikuu ja tähtitaivas, niitä ei voi sellaisena missään kaupungilla nähdä.   
Masalan haltiatar toivookin, että mahdollisimman moni tutustuisi alueen kauniiseen luontoon. Joskus se yllättää myös lähialueelta tulevat. Arola-Liski kertoo esimerkkinä, että kevään ja kesän poikkeustilanne toi Masalaan juhannukseksi kaksi kerrostalossa asuvaa naista. 
- Mihinkään ei voinut mennä, ketään ei oikein saanut nähdä, ja ystävykset halusivatkin tulla kerrostalosta luonnon keskelle istumaan iltaa ja nauttimaan elämästä, hän kertoo.  
Alueen vuokramökit mahdollistavat myös kerrostaloasukkaille rentoutumisen luonnon keskelle. Arola-Liski haluaa palvella ihmisiä, luoda heille elämyksiä, ja tarjota lomailijalle keitaan keskellä Keski-Pohjanmaata luonnonkauniin järven rannalla.
- Täällä voi nauttia vapaasta itsensä kanssa olemisesta, hän kuvailee.  

Piia Arola-Liskin kuva: Esko Keski-Vähälä
Maisemakuva:Piia Arola-Liski

Löydä nopeasti etsimäsi