Hyppää sisältöön

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli

Tukea alueen yksinyrittäjille

Yrityksille

Tukea alueen yksinyrittäjille

Valtio suuntaa  yksinyrittäjien korona-avustukseen yhteensä 250 miljoonaa euroa. Kaustinen, Veteli, Toholampi, Halsua ja Lestijärvi valmistautuvat tuen myöntämiseen  alueen yksinyrittäjille.  

Yksinyrittäjien korona-avustuksessa   on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta  yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Tällaisia kustannuksia voivat olla esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut toimistomenot. Avustusta  voidaan myöntää
16.3.2020 – 31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin yksinyrittäjän toiminnan vakauttamiseksi. Yksinyrittäjät voivat hakea avustusta 30.9.2020 saakka.  

Kaustisen seutukunnan kehittämisjohtaja Petri Jylhän mukaan on erittäin tärkeää, että muiden tukimuotojen lisäksi myös yksinyrittäjien tuki saadaan  haettavaksi.   

- Muille yrityksille ja yrittäjille tarjolla olevat palvelut ovat herättäneet valtavan kiinnostuksen. Uskomme näin käyvän myös yksinyrittäjien tuelle, Jylhä toteaa.   

Tukipäätökset yksinyrittäjäavustuksen  myöntämisestä tehdään kunnissa. Kaustisen seutukunta avustaa alueen  kuntia tuesta tiedottamisessa, ja yritysten neuvonnassa liittyen avustuksen  hakemiseen.   Lisäksi Kaustisen seutukunta ottaa vastaan avustushakemukset, ja  valmistelee ne kuntien päätöksentekoa varten. Hakemusten  jättämistä varten  avataan  sähköinen  palvelu ja  hakemuslomake.   

Lisäys 16.4.2020: Haku on nyt avattu. Hakulomakkeelle pääsee tästä.

Kaustisen seutukunnan yrityskehittäjä Jarmo Finnilän mukaan tavoitteena on avata avustushaku mahdollisimman pian pääsiäisen jälkeen. Yrityksille tullaan tarjoamaan henkilökohtaista neuvontaa ja tietoa hakemusten täyttämiseen.  
 
- Järjestämmme  yrittäjille  myös yhteisen  webinaarin,  jossa kerromme tarkemmin  avustuksen ehdoista ja tuen hakemisesta,  Finnilä toteaa.  

Yksinyrittäjän tuen hakemiseen liittyviä  viimeisiä ohjeistuksia  viimeistellään  Työ- ja elinkeinoministeriössä.  Alueen kunnat ja  Kaustisen seutukunta  tiedottavat yrittäjiä ja yrittäjäjärjestöjä  yksinyrittäjien  tuen hakemista  tarkemmin vielä ennen  hakuprosessin  avautumista.   
 

Lisätietoja:  

Petri Jylhä,  Kaustisen seutukunta, kehittämisjohtaja,  p. 050 551 3030  

Jarmo Finnilä, Kaustisen seutukunta, yrityskehittäjä, p.  050 337 3538  

Hannu Jyrkkä, Vetelin kunta, kunnanjohtaja, p.   050 579 0101 

Arto Alpia, Kaustisen kunta, kunnanjohtaja, p.  040 056 9401 

Jukka  Hillukkala, Toholammin kunta, kunnanjohtaja,   p. 040 150 5201 

Esko Ahonen, Lestijärven kunta, kunnanjohtaja, p.  050 3823 201 

Jari Penttilä, Halsuan kunta, kunnanjohtaja, p.   040 680 2202 

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli