Hyppää sisältöön

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli

Tietoa Kaustisen seutukunnan toiminnasta kesäkuun aikana

Asukkaille Yleinen Seututoiminta

Tietoa Kaustisen seutukunnan toiminnasta kesäkuun aikana

Koronarajoituksia on purettu kesäkuun alusta alkaen. Hallitus ja THL suosittelevat edelleen etätyön tekemistä niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Suositusta arvioidaan uudelleen kesän jälkeen.

Kunnanvirastot ovat toiminnassa vaihtelevasti. Toholammilla ja Halsualla kunnanvirastot ovat auki normaalisti, ja Vetelissä ja Lestijärvellä rajoitetusti. Kaustisella kunnantalo pidetään kesäkuun suljettuna.

Kaustisen seutukunta noudattaa edelleen etätyösuositusta. Siirrymme vaiheittain kohti normaalia toimintaa siten, että toimistoissa on mahdollista työskennellä esimerkiksi yksittäisinä työpäivinä oman harkinnan mukaan. Toimistossa voi työskennellä mikäli siihen on selkeä tarve esimerkiksi tulostamisen, kopioinnin tai paremman Internet -yhteyden takia. Asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden yhteydenpitoon suosittelemme edelleen ensisijaisesti Teams-, puhelin- ja sähköpostiasiointia.

Tarpeellisia asiakaskäyntejä ja muita välttämättömiä tapaamisia voidaan kuitenkin tehdä oman harkinnan mukaan ilman eri ilmoitusta. Kunnanvirastojen toimitiloja voidaan käyttää tapaamisten ja kokousten järjestämiseen kunkin kunnan omien käytäntöjen mukaan. Alle 50 henkilön tilaisuuksia ei ole suunnitteilla kesäkuuksi, mutta tarvittaessa mm. yrittäjäryhmien tapaamisia voidaan järjestää rajoitusten asettamissa puitteissa.

Seuraamme tilanteen kehittymistä, ja muutamme tarvittaessa linjauksia. Yksityiskohtaisten ohjeiden antaminen on vaikeaa, eli käytämme ns. maalaisjärkeä kaikessa toiminnassa. Seuraamme myös THL:n varo-ohjeita hidastaaksemme koronaviruksen leviämistä.

Lisätietoa koronaviruksen tarttumisesta ja siltä suojautumisesta voit lukea täällä: Ajankohtaista koronaviruksesta/ tarttuminen ja suojautuminen 

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli