Siirry sisältöön
  • Yleinen
6.7.2022

Olemme mukana kansanmusiikkifestivaaleilla – tule teltallemme pötköttelemään itsesi mukavaksi tai pelastamaan Suomi pakohuoneessa

Kaustisen 55. kansanmusiikkijuhlia vietetään 11.–17. heinäkuuta. Festivaalialueelle Kaustisen keskustaan on tulossa yhteensä noin 4500 esiintyjää, ohjelmaa on lähes 1000 tuntia. Paikalle odotetaan kymmeniä tuhansia vieraita. 
 
Kaustisen seutukunta on mukana festivaaleilla koko viikon ajan. Teltallamme saavat korvat ja tanssijalat levätä.  Tutustu mitä Kaustisen seudulla puuhataan juhlien ulkopuolella, pötköttele itsesi mukavaksi rentoutuspisteellä, ja pelasta Suomi pakohuoneessa.  
 
Telttamme pakohuonepeli on ympäristöteemainen. Kävijöillä on 15 minuuttia aikaa ratkaista pakohuoneen arvoitus, ja auttaa käynnistämään lähistöllä sijaitseva hiilinegatiivinen hybridienergialaitos. Nokkelat voivat siis pelastaa Suomen ympäristökatastrofilta pakohuoneessamme, vieläpä aivan ilmaiseksi. Ota kaveri mukaan ja tule kokeilemaan! 
 
Jos et halua pinnistellä ja ponnistella, vaan otat mieluummin rennosti, sekin onnistuu teltallamme. Voit pitää huilitauon mukavalla pötköttelypisteellämme, ja kuunnella samalla rentouttavia äänitteitä. Paussin jälkeen sekä pää että jalat ovat saaneet kaivatun levon, ja voit tutustua seudun muihin aktiviteetteihin, testata seutukuntalaisuutesi ja jatkaa festivaalijuhlintaa.  
 
Lähtiessäsi voit napata mukaan Kaustisen seudun kesälehden, ja tutustua seudun erityispiirteisiin ja aktiviteetteihin. Kaustisen seutu on valovoimainen kulttuurin, luonnon ja elävän perinnön soihdunkantaja ja onnellisten ihmisten seutu. Toivomme että vierailusi niin festivaalialueella kuin sen ulkopuolellakin on täynnä iloa ja elämyksiä! 
 
Kaustisen seutukunta toivottaa kaikille iloista festivaaliviikkoa ja hyvää kesää!