Siirry sisältöön
  • Seututoiminta
31.10.2023

Kaustisen seutukunta etsii uusia yhteistyökumppaneita digitalisaation kehittämiseen Solver X –tapahtumasta

Solver X on käänteisen pitchauksen tapahtuma, johon kokoontuu satoja ohjelmistoalan yrityksiä. Tapahtumassa esitellään digitaalisia kehitysideoita, ja etsitään niille parhaita toteuttajia. Esittelijät esittävät jonkin ongelman tai hankinnan, ja esitystä seuraavat yritykset voivat sen jälkeen ehdottaa omia ratkaisujaan.  

Kaustisen seutukunta esittelee tapahtumassa 1. marraskuuta Kase Smart Countryside –kokonaisuutta. Älykkään maaseudun pyrkimyksiin liittyvät keskeisesti muun muassa aika- ja paikkariippumattomat palvelut, hyvät verkkoyhteydet ja viimeisimmän teknologian, kuten tekoälyn, esineiden Internetin, robotiikan ja lisätyn todellisuuden soveltaminen. Lisäksi esillä on myös kuntien huoltovarmuuden parantaminen sekä ilmastotyön edistäminen teknologian avulla.  

- Solver X on meille uudenlainen tilaisuus. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisia uusia yhteistyökumppaneita tapahtumasta saamme. Kaustisen seutukunnalla on jo ennestään laajat yhteistyöverkostot, mutta edelläkävijänä pysyäksemme olemme valmiita kokeilemaan uusia asioita. Jos tapahtuma menee odotuksien mukaan, ensi vuonna käynnistyy jokin uusi kokeilu, jota ei millään muulla maaseutualueella ole vielä tehty, kertoo Kaustisen seutukunnan kehittämisjohtaja Petri Jylhä.  

Solver X on uudentyppinen tapaamisalusta ja –formaatti, jossa uudet kehitysideat ja niiden toteuttajat kohtaavat toisensa. Tilaisuudessa ei esitellä aiempia toteutuksia, vaan pitchaajat etsivät toteuttajia täysin uusiin projekteihin. Pitchaus tunnetaan myös terminä hissipuhe. Tarkoitus on kertoa lyhyesti ja ytimekkäästi ratkaisu johonkin tunnettuun ongelmaan, joka hissipuheen vastaanottajalla todennäköisesti on. Käänteisessä pitchauksessa esitetään ratkaisun sijasta ongelma, ja yleisönä ovat potentiaaliset ratkaisijat.