Hyppää sisältöön

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli

Kaustisen seudun Suurhanketoimisto järjestää yritysten välisiä verkostoja käsittelevän valmennuksen

Yrityksille

Kaustisen seudun Suurhanketoimisto järjestää yritysten välisiä verkostoja käsittelevän valmennuksen

Verkostot ovat oikeastaan yritysten arkipäivää - niitä ei vain aina tule ajatelleeksi. Verkostoja on syntynyt henkilöiden ja yritysten välille, mutta niistä voisi saada myös enemmän irti. 

Verkostoituminen on entistäkin tärkeämpää tulevaisuudessa, kun seudulle suunnitellut suurhankkeet käynnistyvät. Yhteistyöllä, kumppanuuksilla ja verkostoitumalla parannetaan mahdollisuuksia vastata suurhankkeiden tarpeisiin. Kaustisen seutukunnan yhtenä tehtävänä onkin edistää alueen yritysten verkostoitumista. 

Seutukunnassa halutaan nyt vahvistaa perustietoa verkostoista ja verkostoitumisesta, jotta verkostojen rakentamiseen, kehittämiseen ja johtamiseen olisi jatkossa paremmat edellytykset.  Marraskuussa toteutettava, yritysten välisiä verkostoja käsittelevä maksuton valmennussarja vastaa näihin tarpeisiin. Valmennus järjestetään kolmena perättäisenä torstaina 12.11. alkaen. Webinaareina järjestettävissä valmennuksissa tarkastellaan verkostoja kolmesta näkökulmasta: 

1) Mitä verkostot ovat ja miksi niitä syntyy? 
2) Miten verkostoissa toimitaan - mitä tarkoittaa luottamus verkostoissa? 
3) Miten verkostoja johdetaan? 
 
Ilmoittautuminen on auki! Ilmoittaudu mukaan verkosto-valmennukseen tästä linkistä

Webinaarisarja toteutetaan netin välityksellä KASE kasvuohjelma-hankkeen ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen sekä Vaasan yliopiston Mecco-hankkeen yhteistyönä. Kunkin valmennuksen kesto on noin 1 tunti sisältäen alustuksen, kysymykset, kommentit ja keskustelun.  
Valmennuksia ovat alustamassa Vaasan yliopiston verkostoasiantuntijat, professori Jukka Vesalainen ja KTT Anne-Maria Holma.  Alustuksen jälkeen webinaarit etenevät kysymyksillä ja keskustelulla. Kase Kasvuohjelma –hankkeesta webinaareissa on mukana projektipäällikkö Timo Pärkkä. Pärkän mukaan erilaiset yritysten väliset verkostot ovat tärkeä osa yritysten toimintaympäristöä.  
- Alueemme menestyvät yritykset ovat verkostoituneita, ja sitä verkostoitumista tarvitaan tulevaisuudessa yhä enemmän. Webinaarisarja valmentaa meitä hyödyntämään paremmin myös käynnistyvien suurhankkeiden tuomat mahdollisuudet.  

Nyt toteutettava valmennus on johdatus aiheeseen, ja mahdollisia uusia yrityskohtaisia toimenpiteitä suunnitellaan vuodelle 2021. 

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli