Siirry sisältöön

Kuitua kylille

Kaustisen seutukunta selvittää valokuidun laajentamisen mahdollisuuksia

KASE Smart Countryside: Kuitua kylille

Kuitua kylille -hanke on osa KASE Smart Countryside –hankeohjelmaa, Hankkeen tavoitteena on koota kattava tieto alueen tietoliikenneyhteyksien laajentamistarpeista sekä valokuituyhteyksistä kiinnostuneista asukkaista ja yrityksistä. Hankkeessa luodaan selvitysten perusteella toteuttamissuunnitelma valokuituyhteyksien laajentamiseen, ja laaditaan tarvittavat suunnitelmat ja rahoitushakemukset. Hankkeen avulla pyritään tuomaan kuitua niillekin alueille, joilla sitä ei vielä ole saatavilla, eikä sitä ole markkinaehtoisesti lähitulevaisuudessa tulossa. Hanke kohdistuu Kaustisen seutukunnan kuntien, Perhon sekä entisen Ullavan kunnan alueella.  

Hankkeen päärahoittaja on Pohjanmaan ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Kuntaosuudesta vastaavat Halsuan, Kaustisen, Lestijärven, Toholammin, Vetelin ja Perhon kunnat sekä Kokkolan kaupunki.

Miksi valokuitu?

Valokuitu takaa huippunopean ja toimintavarman nettiyhteyden nyt ja tulevaisuudessa. Huippunopeat yhteydet lisäävät alueen elinvoimaa ja asumisviihtyvyttä. Yhdellä valokuituliittymällä mahdollistat kodin kaikkiin älylaitteisiin toimivat ja laadukkaat yhteydet. Ihmisten ja yritysten tulee pystyä hyödyntää uudenlaisia kehittyviä sisältöjä ja palveluita.

Sähköiset terveydenhuolto- ja asiointipalvelut vaativat entistä laadukkaammat yhteydet toimiakseen. Esimerkiksi videoyhteys lääkäriin vaatii nopean yhteyden kuvan vastaanottamiseen, mutta erityisesti myös lähettämiseen. Tässä asiassa valokuituyhteys tuo huomattavaa etua verrattaessa mobiiliyhteyksiin, joissa tiedon lähetysnopeus on yleensä huomattavasti pienempi kuin latausnopeus.

Lue lisää - Usein kysyttyä valokuidusta

Löydä nopeasti etsimäsi