Siirry sisältöön
Valikko
sitewide searchHAE

Kuitua kylille

Kaustisen seutukunta selvittää valokuidun laajentamisen mahdollisuuksia

KASE Smart Countryside: Kuitua kylille

Kuitua kylille -hanke on osa KASE Smart Countryside –hankeohjelmaa, ja ensimmäinen kehittämishanke Seutuverkko 2.0 -kokonaisuudesta. Tätä hanketta on suunniteltu KASE Smart Countryside: 5G Scout -hankkeen tiekartan laatimisen yhteydessä havaittujen tarpeiden pohjalta. 

Hankkeen tavoitteena on koota kattava tieto alueen tietoliikenneyhteyksien laajentamistarpeista sekä valokuituyhteyksistä kiinnostuneista asukkaista ja yrityksistä. Hankkeessa luodaan selvitysten perusteella toteuttamissuunnitelma valokuituyhteyksien laajentamiseen, ja laaditaan tarvittavat suunnitelmat ja rahoitushakemukset. Hankkeen avulla pyritään tuomaan kuitua niillekin alueille, joilla sitä ei vielä ole saatavilla, eikä sitä ole markkinaehtoisesti lähitulevaisuudessa tulossa. Hanke kohdistuu Kaustisen seutukunnan kuntien, Perhon sekä entisen Ullavan kunnan alueella.  


Hankkeen päärahoittaja on Pohjanmaan ELY-keskus Maaseuturahastosta. Kuntaosuudesta vastaavat Halsuan, Kaustisen, Lestijärven, Toholammin, Vetelin ja Perhon kunnat sekä Kokkolan kaupunki.

Löydä nopeasti etsimäsi