Hyppää sisältöön

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli
-

Koronatuet yrityksille Kaustisen seutukunnan alueella

Yrittäjät ja yritykset ohjataan eri rahoituslähteisiin yrityksen koon mukaan.

Yksinyrittäjän tukikanavat ovat kuntien myöntämä avustus sekä TE-toimiston myöntämä työmarkkinatuki. Yksinyrittäjiä ovat ne yrittäjät, joiden yritystoiminta on päätoimista, ja joilla ei hakemushetkellä ole muita työntekijöitä. Lue lisää yksinyrittäjien tuista täältä.

Väliaikainen tuki ja hyvitys ravitsemisyrityksille on avautunut 5.6.2020. Tuki koostuu kahdesta toisiaan täydentävästä osasta: 1) toiminnan rajoituksen hyvityksestä ja 2) uudelleen työllistämisen tuesta. Yrityksen on mahdollista saada kumpaakin tukea. Lue lisää väliaikaisesta tuesta ja hyvityksestä ravitsemisyrityksille täältä. 

1-5 henkilöä työllistävien yritysten tukikanava on ELY-keskus. Työntekijöiksi lasketaan ne henkilöt, joiden työaika on keskimäärin vähintään 30 tuntia viikossa. Työntekijämäärä lasketaan hakemuksen jättämishetkellä. Lue lisää ELY-keskuksen tuista täältä. HAKU ON PÄÄTTYNYT 8.6.2020

6-250 henkilöä työllistävien yritysten tukikanava on Business Finland. Työntekijöiksi lasketaan ne henkilöt, joiden työaika on keskimäärin vähintään 30 tuntia viikossa. Työntekijämäärä lasketaan hakemuksen jättämishetkellä. Lue lisää Business Finlandin tuista täältä. HAKU ON PÄÄTTYNYT 8.6.2020

Kaikkien yrittäjien kannattaa lisäksi tutustua ELY-keskuksen, rahoittajien, TE-palveluiden, verottajan sekä Suomen Yrittäjien kokoamiin neuvoihin. Lue lisää kaikille yrittäjille suunnatuista neuvoista täältä.

Erkki Laide

Erkki Laide

yritysneuvoja, KASE yrityspalvelu

Jarmo Finnilä

Jarmo Finnilä

yrityskehittäjä, KASE Yrityspalvelu

Timo Pärkkä

Timo Pärkkä

projektipäällikkö, KASE KASVUOHJELMA: Yritysverkostojen ja -palvelujen kehittämishanke

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli