Hyppää sisältöön

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli

Yksinyrittäjän tuki

-

Yksinyrittäjän tuki koronavirustilanteessa

Yksinyrittäjän tukihaku on päättynyt!

 

Kenelle

Tukea voi saada

Päätoiminen yrittäjyys

Tukea voidaan myöntää myös

Tuki ei ole riippuvainen toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta eli voidaan myöntää yksityisille elinkeinonharjoittajalle tai toiminimille, kommandiittiyhtiöille tai osakeyhtiöille

Huom! Tukea ei voida myöntää

Tuen suuruus ja mihin tarkoitukseen voi tukea saada

Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta.

Tukea voi saada yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten esimerkiksi

Huom! Yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa ei lueta kustannuksiin, mutta kaikkiin muihin kustannuksiin tukea voidaan käyttää.

Tuen ehdot

Avustusta voidaan myöntää 16.3.2020 – 31.8.2020 välillä yksinyrittäjän toiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin yksinyrittäjän toiminnan vakauttamiseksi. Yksinyrittäjät voivat hakea avustusta 30.9.2020 saakka.

Tuen saamisen ehtona on, että

Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli

Tuottoja arvioidaan vuoden 2020 kuukausittaisen kirjanpidon tai tiliotteiden perusteella.

Kannattavaan toimintaan arvioidaan olevan edellytykset, mikäli

Mikäli yritystoiminta on alkanut 31.12.2019 jälkeen, on toimitettava muu luotettava selvitys (jäljennös kirjanpidosta ja tiliote).

Yksinyrittäjä ei saa olla taloudellisissa vaikeuksissa oleva. Mikäli yksinyrittäjällä on verovelkaa, hänellä tulee olla Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi. Verovelkasuunnitelma pitää olla hyväksyttynä ennen kuin laittaa hakemuksen.

Tuen hakeminen

Hakua varten täytyy täyttää lomake, jossa on mm. seuraavat tiedot:

Hakemukseen jätettävät liitteet ovat seuraavat:

Yrittäjän täytyy hakiessaan vakuuttaa, että tiedot ovat oikeita. Jos yrittäjä tekee kirjanpidon itse, tietojen ei tarvitse olla kirjanpitäjän oikeaksi todistamia, mutta yrittäjän tulee vakuuttaa, että ne ovat oikeita.

Yrittäjää pyydetään myös kuvaamaan, miten aikoo käyttää saamansa avustuksen toimintansa vakauttamiseksi.

Kaustisen, Vetelin, Toholammin, Halsuan ja Lestijärven yksinyrittäjät voivat hakea tukea täyttämällä hakulomakkeen sähköisesti Kaustisen seutukunnan asiointipalvelussa. Asiointipalvelun linkki löytyy alta.

Ennen varsinaisen tukihakulomakkeen täyttämistä avautuu alla olevasta linkistä hakemuksessa tarvittavien tietojen tarkistuslomake. Tarkistuslomake on hyvä käydä huolellisesti läpi. Ennen varsinaisen tukihakulomakkeen täyttöön siirtymistä kaikki tarkistuslomakkeella mainitut tiedot ja liitteet on hyvä etsiä valmiiksi, jotta hakulomakkeen täyttö onnistuu mahdollisimman joustavasti. Huom! Varsinainen hakulomake tulee täyttää ja lähettää kerralla!

 

Hakuaika on päättynyt

 

Kirjautuminen seutukunnan asiointipalvelussa olevaan hakulomakkeeseen tapahtuu Suomi.fi-palvelun avulla. Suomi.fi-tunnistautumisessa yrittäjä tunnistautuu henkilökohtaisella pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai VRK-kansalaisvarmenteella.

Tutustu hakuohjeisiin

Hakuohje (pdf) 

Hakulomakkeen täyttämisen ohjevideo, n. 10 min

Lisää tuen hakuehdoista Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Raportointi

Yksinyrittäjän tuessa on kyse laskennallisesta summasta, eikä avustuksen saajalla ole velvollisuutta esittää avustusta hakiessa tai jälkikäteen tositteita kustannusten syntymisestä eli yrittäjältä ei edellytetä erillistä raportin lähettämistä myöhemmin.

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli