Siirry sisältöön
  • Yleinen
  • Tarjouspyynnöt
15.9.2023

Tarjouspyyntö: asiantuntijapalvelu yrttien pesu- ja kuivauslinjaston suunnitteluun

Kase Erkka -hankkeen tarkoituksena on levittää tietoa erikoiskasviviljelystä ja sen kannattavuudesta Kaustisen seutukunnan alueella. Hankkeen aikana on kotimaisille ja ulkomaisille tahoille tehdyin sähköpostikyselyin tullut ilmi, että mm. lisäravinteissa ja luonnonkosmetiikassa käytettävälle ruusunjuurelle (Rhodiola rosea) olisi kasvavaa kysyntää etenkin ulkomaan markkinoilla. Tämän hankinnan avulla halutaan selvittää, onko taloudellisesti kannattavaa Kaustisen seutukunnan alueella aloittaa viljelemään ja jatkojalostamaan kuivaamalla tuhansia kiloja ruusujuurta vuosittain ja rakentaa tätä varten pesu- ja kuivauslinjasto jo olemassa oleviin tiloihin.

Pyydämme tarjouksia asiantuntijapalveluna tehtävästä selvityksestä, millä tavalla ja millaisilla laitteilla olisi parhaiten toteutettavissa erilaisten juuriyrttien juurten puhdistus ja kuivaus. Pesu- ja kuivauslinjaston avulla tulisi voida käsitellä useita tuhansia kiloja juuria korjuukauden aikana. Erilaisia kuivurivaihtoehtoja selvitettäessä tulee tarkastelussa huomioida mahdollisuus sijoittaa pesu- ja kuivaustila biokaasulaitoksen välittömään läheisyyteen, jolloin kuivurin energiantarpeeseen voidaan käyttää biokaasutuotannossa syntyvää lämpöä ja sähköä hyväksi.

Tarkemmat tiedot löytyvät tarjouspyynnöstä. 

Tarjoukset on toimitettava viimeistään maanantaina 25.9.2023 klo 14 mennessä osoitteeseen Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet

Lisätietoja voi kysyä projektipäällikkö Jenni Kentalalta keskiviikkoon 20.9.2023 klo 14 mennessä Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet.
Kysymykset ja vastaukset julkaistaan Kase ERKKA -hankkeen nettisivuilla sitä mukaa, kun niitä tulee. Kaikki kysymykset ja vastaukset julkaistaan viimeistään torstaina 21.9.2023 klo 12.