Siirry sisältöön

Aika

7.4.2024

klo 14-16

Paikka

Mäntymaja, Köyhäjoki, Kaustinen

Halsuantie 363, 69600 Kaustinen

Järjestäjä

Naiskuoro Rentukat

Sävelten kutsu

Sävelten kutsu
Naiskuoro Rentukat vieraineen juhlii kolmekymppisiään!

Rentukat on Kaustisen Köyhäjoen kylällä vuonna 1994 perustettu naiskuoro, joka juhlii tänä vuonna pyöreitä kolmekymppisiä.
Juhlavuoden avaa Sävelten kutsu - konsertti sunnuntaina 7.4. klo 14 Köyhäjoen Mäntymajalla Kaustisella.

Konsertissa Rentukat esittää tulkintojaan kansanlauluista Kaustiselta ja kauempaa sekä makupaloja muusta ohjelmistostaan.
Kuorossa laulavan, emäntä Sirkka-Leena Känsäkankaan lypsyn lomassa syntyneet laulut ovat itseoikeutetusti myös osa konsertin ohjelmaa. Uutena lauluna Leenalta kuullan kuoron esittämänä hänen lapsenlapselleen omistama Tuutulaulu ja toki konsertin nimikkokappale Sävelten kutsu.

Rentukoiden kanssa konsertissa musisoi myös osa Köyhäjoen pelimanneista, joiden kanssa esitettävä Kauko Kaunisveden Köyhäjokivalssi on kulkenut kuoron mukana alusta saakka. Lisäksi konsertissa kuoron kanssa esiintyvät pelimannit Ritva Talvitie ja Sampo Korva.

Perustajajäsen Marianne Kykyri-Känsäkoski muistelee yhteisen lauluharrastuksen alkua: ”Neljän naisen porukalla olimme laulaneet kylän pikkujouluissa ja kesällä oli tulossa festareiden kyläsoitto Köyhäjoelle. Niinpä keksittiin laajentaa porukkaa ja laitettiin sana kiertämään. Ryhmä oli silloin nimeltään Sirpakat ja ensiesiintyminen oli missäs muualla kuin suorassa radiolähetyksessä. Laulajia oli silloin noin kymmenen”.

Rentukoiden filosofiaan kuuluu tavoitteellisen lauluharrastuksen lisäksi yhdessä olosta ja laulusta nauttiminen sekä oman yhteisön palveleminen musiikin keinoin. Rentukat

Käsiohjelma 10€ (sisältää väliaikatarjoilun)
Järj. Naiskuoro Rentukat

https://www.facebook.com/profile.php?id=100089685771816