Hyppää sisältöön

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli

Maaseutuparlamentin työpaja - kehitetään harrastuskyytejä Keski-Pohjanmaalla

  • Etusivu Etusivu
  • →
  • Tapahtumat
  • →
  • Maaseutuparlamentin työpaja - kehitetään harrastuskyytejä Keski-Pohjanmaalla

Maaseutuparlamentin työpaja - kehitetään harrastuskyytejä Keski-Pohjanmaalla

Tässä työpajassa saa konkreettisia vinkkejä siihen, miksi ja kuinka voi kehittää maaseudun harrastuksiin liittyvää liikkumista. Esitys perustuu erityisesti ”Harrastuksiin kulkemisen Keski-Pohjanmaan malli (HaKu)”-hankkeeseen, joka on parhaillaan käynnissä Keski-Pohjanmaan maaseutukunnissa. Hankkeen toteuttaja on Keskipohjalaiset kylät ry yhdessä Kaustisen seutukunnan Kyytiin2-hankkeen kanssa. Päärahoittaja on Traficom/liikkumisen ohjauksen valtionavustus.

HaKu-hankkeessa on mukana monipuolisesti ja kattavasti harrastustahoja: kansalaisopistoja, urheiluseuroja, musiikkiyhdistys, eläkeläisten yhdistys, 4H ja kuntia. Hankkeessa on tähän mennessä muun muassa selvitelty, kuinka paljon eri lajien harrastajia liikkuu hankekuntien välillä. Lisäksi on laadittu yhteisiä kimppakyyteihin liittyviä sääntöjä ja viestintämateriaalia. Tavoitteena on muun muassa saada kimppakyytien tekeminen kasvuun eri lajiryhmien sisällä ja niiden välillä.

Harrastuskuljetukset ovat täysin harrastajien itsensä järjestämisvastuulla ja kukkarolla. Työpajaosallistuja saa mukaansa tietoa ja ideoita siihen, miksi ja miten kannattaa kehittää harrastuskuljetuksia maaseutualueilla yhteisöllisesti – meiltä meille -palveluna. Asia koskettaa monipuolisesti maaseudun arkea ja asukkaita: sujuva harrastuksiin liikkuminen tuo lisää harrastajia eri harrastuksien äärelle ja osallistujia kursseille, mahdollistaa mielekkään tekemisen arjessa sekä parhaimmillaan lisää liikennepalveluiden tarjontaa ja käyttöä sekä vähentää liikenteen päästöjä.

Tilaisuus järjestetään Microsoft Teams -videotapaamisena - klikkaa tästä itsesi mukaan työpajaan.

Ajankohta: Keskiviikko 29.9. klo 12:00 - 12:45. 

Mukana Kyytiin2 -hanke, Vaasan yliopiston tutkimusalusta InnoLab sekä Keskipohjalaiset Kylät ry.

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli