Siirry sisältöön

Työllisyyden kuntakokeilu

Kaustisen seutukunnan kunnat ovat mukana työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa osana Kokkolan seudun kuntakokeilua. Kuntakokeilun ajaksi osa Pohjanmaan TE-toimiston asiakkaista siirtyy oman kotikuntansa asiakkaaksi.

Kuntakokeiluun ohjataan työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kuntakokeiluun kuuluvat kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat sekä kaikki maahanmuuttajat tai vieraskieliset, jotka ovat joko työttöminä tai työvoimapalveluissa kokeilukuntien TE-toimistoissa.

Kuntakokeiluun siirtyville asiakkaille ilmoitetaan kuntakokeilun asiakkuudesta henkilökohtaisesti. Kokeilun aikana työnhakija ilmoittautuu normaalisti TE-toimistoon, joka ohjaa kuntakokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi. Asiakkuus kestää koko kuntakokeilun ajan, 1.3.2021-30.6.2023.

Kuntakokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeiluissa on tarkoitus kehittää palveluja, jotka tukevat työnhakijan työllistymistä sekä palvelumalleja, joissa asiakkaan tilanne ja palveluntarve huomioidaan yksilöllisesti.  

Kaustisen seutukunnalla kuntakokeilun myötä kehitetään palvelumallia, jossa palvelut voidaan tuoda asiakkaan kotikuntaan, joko kasvokkain tapahtuvana palveluna tai digitaalisia välineitä ja etäyhteyksiä hyödyntäen. 

Lisätietoa kuntakokeilusta ja tarpeellisia linkkejä työnhakijalle löydät Kokkolan seudun kuntakokeilun verkkosivuilta. Voit myös ottaa yhteyttä Kaustisen seutukunnan työllisyyskoordinaattoriin puhelimitse 040 167 8349 tai sähköpostilla Salli JavaScriptin suoritus selaimesi asetuksista nähdäksesi sähköpostiosoitteet.

Anna Nieminen, työllisyys|koordinaattori

Anna Nieminen

työllisyys­koordinaattori

Työllisyyspalvelut, Työllisyyden edistämisen kuntakokeilu

Puh. 040 167 8349

anna.nieminen@kaustisenseutukunta.fi

Löydä nopeasti etsimäsi