Hyppää sisältöön

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli

Uuden ajan maaseutuyrittäjät -webinaari

Uuden ajan maaseutuyrittäjät -webinaari

Maaseutuverkoston Tulevaisuuden tuottajat -työryhmä järjestää Uuden ajan maaseutuyrittäjät -webinaarin 4.6. klo 9-12. Tilaisuuden tavoitteena
on laajentaa näkökulmaa siihen, millaista maaseudun yrittäjyys on tulevaisuudessa, ja kannustaa tarttumaan yrittäjyyden mahdollisuuksiin maaseudulla.

Tilaisuus alkaa tulevaisuuden tutkija Tuomas Kuhmosen puheenvuorolla, jossa hän kertoo miksi yrittäjyyden näkymät maaseudulla ovat parempia kuin
vuosikymmeniin. Heti perään Myssyfarmi-yrittäjä Janne Rauhansuu kertoo, miten hehyödyntävät yritystoiminnassaan digitaalisuutta, verkostoja ja
maalaista kulttuuriperimää. Yrittäjäesimerkkien lisäksi kuulemme myös, mitä hyötyä maaseudun yrittäjille on verkostoitumisesta ja miten alustataloutta
voi käytännössä hyödyntää. Tilaisuuden lopuksi kerrotaan, miten päästään alkuun yrittäjyyden polulla ja mistä siihen saa apua.

Webinaari toteutetaan Zoom-alustalla. Ilmoittautuneille toimitetaan linkki webinaariin. Ilmoittautuminen on auki 2.6. asti.
Suora linkki ilmoittautumiseen: https://e.eventos.fi/forms/maaseutu/8dbe4a72-9439-11ea-a21a-ee6a04371b85

Kohderyhmä: nykyiset ja tulevat maaseudulla toimivat yrittäjät, maaseutuyrittäjyyden kehittäjät, kaikki teemasta kiinnostuneet.

Tilaisuuden tavoite: laajentaa näkökulmaa maaseudun yrittäjyydestä tulevaisuudessa, ja kannustaa yrittäjyyteen maaseudulla. 

Ohjelma:

8.30 Linjat aukeavat

9.00 Tilaisuuden avaus Juho Lapatto, ProAgria, Tulevaisuuden tuottajat -työryhmän koordinaattori

9.05 Minä väitän: Yrittäjyyden näkymät maaseudulla ovat parempia kuin vuosikymmeniin
- Tuomas Kuhmonen, tutkimusjohtaja, Tulevaisuuden tutkimuskeskus ja Turun yliopisto

9:30 Myssyfarmi - it’s not cool, it’s warm!
- Janne Rauhansuu, Myssyfarmin isäntä
Pöytyältä Tokioon: miten hyödynnämme digitaalisuutta, verkostoja ja maalaista kulttuuriperimää?

9:55 Villit juuret – vuoden 4H-yritys
- Venla Siltovuori, 4H-yrittäjä
Miltä maailma näyttää yrittäjän alkutaipaleella? Mikä on Villit juuret - yrityksen tarina ja miten 4H-yrittäjyyskonsepti käytännössä toimi?

10:20 Tauko

10:30 ”Karvakorvat työkaverina” -yritysryhmä: verkostoitumisen merkitys yritysten ja tuotteiden kehityksessä
- Heini Iinatti, projekti- ja yritysasiantuntija, ProAgria Oulu

10:55 Mitä on alustatalous ja miten maaseudun yritykset voivat sitä hyödyntää käytännössä?
- Emmi Maijanen, projektipäällikkö, Digiriihi-hanke

11:20 Yrittäjyys maaseudulla kiinnostaa - miten pääsen alkuun ja mistä saan apua?
- Marja Malmstedt, yritystoiminnan kouluttaja, Suomen yrittäjäopisto
- Reijo Martikainen, johtava asiantuntija, Ruokavirasto

11:55 Loppusanat

 

Halsua Kaustinen Lestijärvi Toholampi Veteli